Webapplicatie voor vakbedrijven in het register

In het Centraal Register Techniek staan alle kwaliteitsregelingen, erkenningen, lidmaatschappen, bedrijfskwalificaties en persoonscertificaten van het kwalificerend veld* dat bij ons is aangesloten, veilig en betrouwbaar bij elkaar in één digitaal overzicht.

Vakbedrijven kunnen daardoor, doordat hun gegevens al bij ons zijn aangeleverd, direct inloggen in het register op hun eigen bedrijfspagina. Hier kunnen ze in één oogopslag al hun gegevens, lidmaatschappen en kwalificaties bij elkaar zien. De bij ons aangeleverde gegevens zijn opgehaald bij de Kamer van Koophandel.

*Onder het kwalificerend veld verstaan wij: certificerende instellingen, schemabeheerders en exameninstituten.

Vakbedrijven kunnen op de eigen bedrijfspagina verschillende zaken zelf regelen:

  • Controleren van de gegevens (komen deze nog overeen met de gegevens zoals die bij de KvK bekend zijn).
  • Afwijkende contactgegevens invoeren.
  • Aangeven of ze berichten van ons wilt ontvangen.
  • Aanvullende informatie toevoegen over welke diensten ze leveren.
  • Werkrelaties leggen met vakmensen die voor hen werken (zij kunnen dan via hun vakpaspoort hun kwalificaties met hen delen).
  • Een bedrijfslogo toevoegen.
  • Aangeven op welke wijze ze gevonden wilt worden in ons register door opdrachtgevers (particulier en/of zakelijk, regionaal en/of landelijk).

Inloggen in de webapplicatie

Vakbedrijven die bij ons bekend zijn, hoeven zich niet bij ons te melden en kunnen gewoon inloggen in ons register via de knop ‘Inloggen vakbedrijven’ op onze homepage (rechtsboven in de hoek). In het inlogscherm kun je kiezen voor ‘inloggen met eHerkenning’. Heb je dat niet? Dan kan dit voortaan ook via ‘inloggen met Vakpaspoort’, als je het recht hebt gekregen namens je bedrijf in te loggen.

Een bedrijf is bij ons bekend als deze bedrijfskwalificaties heeft, waarvan de data bij ons zijn aangeleverd door de betreffende instelling (zie hieronder toegelicht). Is jouw bedrijf nog niet bij ons bekend, maar beschik je wel over bedrijfskwalificaties? Dan meld je je eerst aan via het contactformulier. Het contactformulier wordt automatisch getoond na het inloggen met eHerkenning. Jouw aanmelding komt bij ons terecht en wordt dan verwerkt, waarna de organisatie wordt opgevoerd in het register. Wij sturen een melding zodra dit is gebeurd. Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie in het Centraal Register Techniek.

Je wilt de webapplicatie gebruiken, maar je weet misschien niet goed hoe het werkt en wat je ermee kunt doen? Volg dan het stappenplan en je wordt stap voor stap door het proces heen geleid. Wil je onze uitgebreide stappenplan bekijken, klik dan onderaan op de downloadknop.

Vragen?

Loop je ergens tegenaan of heb je nog aanvullende vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Hier vind je ook korte instructiefilmpjes hoe je bepaalde zaken in het register zelf kunt regelen (zoals hoe je je gegevens kunt aanpassen en hoe je een werkrelatie kunt accepteren).

Staat je vraag er niet bij, dan kun je je vraag ook stellen aan onze helpdesk. Of klik op onderstaande link:

 ·  Veelgestelde vragen over de webapplicatie

Hoe komen kwaliteitsregelingen en certificaten in het Centraal Register Techniek?

Wij registreren (nog) geen regelingen. Certificaten, erkenningen en lidmaatschappen worden bij ons aangeleverd door opleiders, certificerende instellingen, schemabeheerders en exameninstituten. Meerdere instellingen zijn al aangesloten bij het CRT, waaronder Vakmanschap CO, Vakmanschap Inregelen, InstallQ, KIWA, ISSO en Stichting NHK. Verder zijn we met diverse partijen in gesprek.

Bij intake, leggen we naast contactgegevens van de aanleverende partij, de gegevens vast van de partij die de kwalificatie uitgeeft en de stamdata van de kwalificaties. Aanvankelijk wordt data aangeleverd via een bestand. Bij een hoge frequentie bestaat de mogelijkheid dat partijen via een automatische koppeling de data (real-time) aanleveren. De hoofdmoot zal echter data (certificaten, erkenningen en lidmaatschappen) handmatig blijven aanleveren via onze 'secure filesync server (SFS)', deze zullen wij dan handmatig importeren in ons register.

Welke bedrijfscertificaten kun je al vinden in het register?

Op dit moment is het proces, van het aansluiten van alle kwalificerende instanties en het inladen van certificaten en erkenningen, nog in volle gang. Er zijn al meerdere partijen aangesloten, maar nog niet alle kwalificatietypen zijn ingelezen. Zo kan het kloppen, dat bepaalde kwalificaties die je hebt behaald, nog niet zichtbaar zijn.

Wil je dat jouw bedrijfskwalificatie wordt toegevoegd aan ons register, zodat je ook gevonden kunt worden via ‘Vind je vakbedrijf’? Neem dan contact op met de instantie waar je deze kwalificatie hebt behaald en vraag hen deze data bij ons aan te leveren.

 In het 'Overzicht bedrijfskwalificaties' kun je nagaan welke certificaten en erkenningen al in het register staan. Dit overzicht wordt regelmatig vernieuwd.

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek