Vind je energieadviseur voor het verkrijgen van een energielabel

Op onze website kan je via 'Vind je vakbedrijf' zoeken naar een erkende energieadviseur die een energielabel kan bepalen voor jouw woning of bedrijfspand. Kies of je als particulier of als bedrijf op zoek bent naar een adviseur bij jou in de buurt.

Ik heb een energielabel nodig. Wat moet ik doen?

Als je je huis of bedrijfspand verkoopt of verhuurt, dan moet je aan de koper of huurder laten zien welk energielabel jouw woning of bedrijfspand heeft. Is er nog geen geldig geregistreerd energielabel? Dan moet voor het huis (of het bedrijfspand) een nieuw energielabel worden aangevraagd bij een gecertificeerde energieadviseur. Dit zijn de certificaten die een energieadviseur nodig heeft voor het kunnen afgeven van een energielabel voor een woning:

  • BRL9500-01: Energie-index, bestaande woningen
  • BRL9500-05: Rapport Netto Warmtevraag woningen en woongebouwen
  • BRL9500-W: Energieprestatie woningen en woongebouwen basismethode
  • BRL9500-W: Energieprestatie woningen en woongebouwen detailmethode

Met een uitgebreid maatwerkadvies krijg je nog meer inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren om het comfort in je woning te verhogen. Ook krijg je informatie over kosten, terugverdientijd en rendement. Zo'n advies heb je bijvoorbeeld nodig voor het mogelijk verkrijgen van subsidie. Kies in dit geval voor een EP-adviseur met een certificaat voor:

  • BRL9500-02: EP-maatwerkadvies bestaande woningen en woongebouwen

Hoe kom je als vakbedrijf of zelfstandige adviseur in het register?

In ons register staan alle gecertificeerde vakbedrijven, waaronder alle namen van gecertificeerde bedrijven die een energielabel mogen afgeven. Voor het EP-label zijn twee soorten registraties: op bedrijvenniveau en op persoonsniveau. Een bedrijf moet gecertificeerd zijn en de vakmensen die voor het bedrijf werken moeten gekwalificeerd zijn. Ons register is een bedrijvenregister. Dit vereist een BRL bedrijfskwalificatie.

Ben je een zelfstandige adviseur en heb je geen bedrijfskwalificatie?

In de veelgestelde vragen op onze website kun je onder 'Energieadviseurs in het CRT' vinden hoe je als ZZP'er in het register kunt komen en gevonden kunt worden via de zoekfunctie.

Stichting KEGO

Kego is het kenniscentrum Energieprestatie Gebouwde Omgeving. Het energieprestatie-adviesplatform werd in 2017 opgezet en is een belangrijk werkinstrument van de EP-adviseur. In de kennisbank vinden vakbekwame EP-adviseurs veel gestelde vragen. En het ticketsysteem biedt hen de mogelijkheid vragen te stellen aan het expertteam van KEGO. Om de vindbaarheid van de vakbekwame EP-adviseur te vergroten hebben zij in samenwerking  met Centraal Register Techniek een register ontwikkeld, specifiek voor het zoeken naar EP-adviseurs.

Veelgestelde vraag: Ik heb een bedrijf uit het register benaderd, maar zij reageren niet. Wat kan ik hieraan doen?

Het is vervelend als een organisatie die in ons register staat niet reageert op je verzoek. Helaas kunnen wij hier zelf niets aan doen. Wij beheren alleen het register. Je kunt het wel melden aan onze helpdesk. Bij veel klachten over hetzelfde bedrijf kunnen wij een signaal bij hen afgeven. Ook checken wij regelmatig of de gegevens van de bedrijven in ons register nog kloppen en vragen wij of zij nog in ons register opgenomen willen worden (en op welke wijze). Als zij dat niet (meer) willen of de dienst niet meer bieden, worden hun gegevens verwijderd uit ons register. Wil je toch een officiële klacht indienen? Dan kun je dit doen bij de Kamer van Koophandel.

Heb je een andere vraag? Kijk dan eerst of je je vraag kunt vinden in onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 026 - 203 06 25 of mail helpdesk@centraalregistertechniek.nl.

Vragen?

Heb je een vraag? Kijk dan eerst of je je vraag kunt vinden in onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 026 - 203 06 25 of mail helpdesk@centraalregistertechniek.nl.

Alle gecertificeerde bedrijven in ons register gaven toestemming om hun gegevens te delen in dit register. Ook hebben de bedrijven hun gegevens gecontroleerd op juistheid en konden zij aangeven of zij in ons register opgenomen willen worden en op welke wijze. Dit kunnen zij ook zelf beheren.

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek