Evenementen Centraal Register Techniek

Evenement

CRT Themadag 10-10-2024: Van pionier naar innovator - 5 jaar Centraal Register Techniek

Bekijken

Vakmanschapsbewijs 'Veilig werken met Koudemiddelen' in het register

Update Centraal Register Techniek

Het VVAKK, VAKmanschapsbewijs Veilig werken met Koudemiddelen, kun je nu terugvinden in het Centraal Register. Maandag 12 juni 2023 is hiervoor de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen het Netwerk Koude- en Klimaattechniek (NKK) en het Centraal Register Techniek.

Netwerk Koude- en Klimaattechniek (NKK)

Het NKK zorgt voor de veiligheid en de kwaliteit voor het werken met natuurlijke of alternatieve koudemiddelen waaronder NH3, CO2 en brandbare koudemiddelen, respectievelijk ACB als toevoeging na VVAKK. Bijvoorbeeld voor het installeren en onderhouden van koelinstallaties, airco’s en warmtepompen. Er zijn zes examens voor ACB vakbekwaamheidsbewijzen ontwikkeld. Na het slagen voor het examen krijgt de deelnemer het bewijs van vakmanschap. Deze is zeven jaar geldig.

Vakmanschap laten zien

Het Centraal Register Techniek is opgericht om vakmanschap van zowel bedrijven als personen te registreren en inzichtelijk te maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld als vakmens met onze Vakpaspoort app heel eenvoudig en snel laten zien dat je de juiste papieren hebt. En je kunt dit gemakkelijk delen met je werkgever.

Vakmensen die het Vakmanschapsbewijs Veilig Werken met Koudemiddelen hebben behaald zien deze binnenkort terug in hun Vakpaspoort. De eerder behaalde ACK certificaten, de voorloper van het VVAKK ACB vakbekwaamheidsbewijs, staan al in het register. Dit gaat automatisch, hier hoef je zelf niets voor te doen. Heb je de app Vakpaspoort Techniek nog niet geïnstalleerd? Dan kun je deze downloaden vanuit de Google Playstore of de App Store.

Download in de App StoreDownload in de Play Store
Vakmanschapsbewijs 'Veilig werken met Koudemiddelen' in het register.
Placeholder

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Deel deze pagina