Kwaliteitsregister

Vanaf medio 2021 is het mogelijk om via onze website te zoeken naar gecertificeerde vakbedrijven. Deze dienst nemen wij over van QBISnl. Vanaf 1 januari kan je al zoeken naar een erkende energieadviseur, die een energielabel kan bepalen voor jouw woning of bedrijfspand. Deze dienst hebben wij als eerste overgenomen. In de loop van 2021 komen alle gegevens uit QBISnl in dit Centraal Register Techniek. Onder andere op het gebied van elektra, warmte, water, ventilatie en duurzaamheid.

Register QBISnl.nl

QBISnl was het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform werd in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond. Nu zijn er meerdere registers op verschillende plekken te vinden. Het CRT is de opvolger van QBISnl, die een centrale vindplaats moet zijn voor al die registers. Het systeem van CRT biedt meer mogelijkheden dan het QBISnl systeem en zal veel aandacht besteden aan begrijpelijke informatie voor vakmensen, vakbedrijven en opdrachtgevers.

In het register kun je straks voor alle bouw- en installatietechnische opdrachten vakbedrijven vinden. Een bedrijf wordt alleen opgenomen in het register als het erkend of gecertificeerd is. Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding van hun vakmensen. Als bedrijven en hun vakmensen geslaagd zijn, komen zijn automatisch in het Centraal Register Techniek. Op deze wijze zorgen we ervoor dat het register betrouwbaar en gevalideerd is.

De overname van QBISnl en de communicatie hierover, vindt plaats in afstemming met onze sociale partners, InstallQ en QBISnl.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of telefoonnummer: 026 – 203 06 25.

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek