Het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven

In het Centraal Register Techniek staan de kwaliteitsregelingen en persoonscertificaten van het kwalificerend veld* dat bij ons is aangesloten.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Voordat we de regelingen en certificaten in ons register kunnen opnemen hebben we eerst een intake met de organisatie. Dan leggen wij de organisatieprofielen vast (van de instelling, de beheerder of het instituut) in de webapplicatie.

Als een organisatie is aangesloten, kan deze zelf in het register (via elektronische gegevensuitwisseling) hun eigen kwaliteitsregelingen en persoonscertificaten toevoegen/wijzigen en erkenningen koppelen aan vakbedrijven en vakspecialisten. Zo worden kwaliteitsregelingen en persoonscertificaten op een efficiënte manier beheerd en up-to-date gehouden.

 *Onder het kwalificerend veld verstaan wij: certificerende instellingen, schemabeheerders en exameninstituten.

Hoe meld ik me als vakbedrijf aan bij het Centraal Register Techniek?

Vakbedrijven die bij ons bekend zijn hoeven zich niet aan te melden en kunnen gewoon inloggen in ons register middels eHerkenning via de link: https://platform.centraalregistertechniek.nl/CRTExtern/. Een bedrijf is bij ons bekend als deze bedrijfskwalificaties heeft, waarvan de data bij ons zijn aangeleverd door de betreffende instelling (zoals hierboven vermeld). Is jouw bedrijf nog niet bij ons bekend, maar beschik je wel over bedrijfskwalificaties? Dan meld je je eerst aan via het contactformulier. Het contactformulier wordt automatisch getoond na het inloggen met eHerkenning via bovenstaande link. Deze aanmelding komt dan bij ons terecht en wordt verwerkt: de organisatie wordt opgevoerd. Wij sturen een melding zodra dit is gebeurd. Het bedrijf kan daarna inloggen in het register. Hier kun je je bedrijfsgegevens aanvullen, een logo toevoegen, de bedrijfskwalificaties zien en onder andere werkrelaties accepteren.

Welke bedrijfscertifcaten kun je al vinden in het register?

Op dit moment zijn we nog druk bezig met aansluiten van alle kwalificerende organisaties en het inlezen van alle certificaten en erkenningen. Er zijn al meerdere partijen aangesloten maar nog niet alle kwalificatietypen zijn ingelezen. We werken hier hard aan. In het 'Overzicht bedrijfskwalificaties' kun je nagaan welke certificaten en erkenningen al in het register staan. Dit overzicht wordt regelmatig vernieuwd.

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek