Het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven

In het Centraal Register Techniek staan alle kwaliteitsregelingen, bedrijfskwalificaties en persoonscertificaten van het kwalificerend veld* dat bij ons is aangesloten. Vakbedrijven kunnen zich aanmelden in het register, waardoor ze in één oogopslag al hun gegevens, lidmaatschappen en kwalificaties bij elkaar in één overzicht hebben. Deze gegevens zijn door ons opgehaald bij de Kamer van Koophandel.

Het vakbedrijf kan hier verschillende zaken zelf regelen. Naast het controleren van je gegevens (komen deze nog overeen met de gegevens zoals die bij de KvK bekend zijn), kun je afwijkende contactgegevens invoeren, aangeven of je berichten van ons wilt ontvangen, werkrelaties leggen met vakmensen, een bedrijfslogo toevoegen en bijvoorbeeld aangeven op welke wijze je gevonden wilt worden in ons register door opdrachtgevers (wat bijdraagt aan je vindbaarheid).

*Onder het kwalificerend veld verstaan wij: certificerende instellingen, schemabeheerders en exameninstituten.

Hoe meld ik me als vakbedrijf aan bij het Centraal Register Techniek?

Vakbedrijven die bij ons bekend zijn hoeven zich niet bij ons te melden en kunnen gewoon inloggen in ons register middels eHerkenning via de link: https://platform.centraalregistertechniek.nl/CRTExtern/. Een bedrijf is bij ons bekend als deze bedrijfskwalificaties heeft, waarvan de data bij ons zijn aangeleverd door de betreffende instelling (zie hieronder toegelicht). Is jouw bedrijf nog niet bij ons bekend, maar beschik je wel over bedrijfskwalificaties? Dan meld je je eerst aan via het contactformulier. Het contactformulier wordt automatisch getoond na het inloggen met eHerkenning via bovenstaande link. Deze aanmelding komt dan bij ons terecht en wordt dan verwerkt, waarna de organisatie wordt opgevoerd. Wij sturen een melding zodra dit is gebeurd. Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie in het Centraal Register Techniek.

Vragen

Loop je ergens tegenaan of heb je nog aanvullende vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Hier vind je ook korte instructiefilmpjes hoe je bepaalde zaken in het register zelf kunt regelen (zoals hoe je je gegevens kunt aanpassen en hoe je een werkrelatie kunt accepteren).
Staat je vraag er niet bij, dan kun je je vraag ook stellen aan onze Helpdesk (helpdesk@centraalregistertechniek.nl).

Hoe komen kwaliteitsregelingen en certificaten in het Centraal Register Techniek?

Voordat we de regelingen en certificaten in ons register kunnen opnemen hebben we eerst een intake met de instelling (certificerende instelling, opleider, schemabeheerder of exameninstituut). Dan leggen wij de organisatieprofielen vast (van de instelling, de beheerder of het instituut) in de webapplicatie. 

Als de instelling is aangesloten, kan deze zelf in het register (via elektronische gegevensuitwisseling) hun eigen kwaliteitsregelingen en persoonscertificaten toevoegen/wijzigen en erkenningen koppelen aan vakbedrijven en vakspecialisten. Zo worden de kwaliteitsregelingen en persoonscertificaten toegevoegd aan ons register en worden deze steeds up-to-date gehouden.

Welke bedrijfscertifcaten kun je al vinden in het register?

Op dit moment is het proces van het aansluiten van alle kwalificerende organisaties en het inladen van certificaten en erkenningen, nog in volle gang. Er zijn al meerdere partijen aangesloten, maar nog niet alle kwalificatietypen zijn ingelezen. Zo kun je meteen nagaan of het klopt dat bepaalde kwalificaties die je hebt behaald, nog niet zichtbaar zijn. We werken hier hard aan. In het 'Overzicht bedrijfskwalificaties' kun je nagaan welke certificaten en erkenningen al in het register staan. Dit overzicht wordt regelmatig vernieuwd.

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek