Check je vakspecialist

Via 'Check je vakspecialist' kan de vakspecialist de QR-code scannen met zijn app 'Vakpaspoort Techniek'. Zo kun je als opdrachtgever (als particulier maar ook als bedrijf) checken of de vakspecialist over de juiste certificaten beschikt voor de klus. Want jij wilt toch ook dat de klus veilig en goed wordt uitgevoerd?

Ga als opdrachtgever naar de website van het Centraal Register Techniek en klik op de homepage op de knop ‘Check je vakspecialist’. Er verschijnt een QR-code.

Laat de vakspecialist de QR-code, die je hebt opgehaald, scannen met zijn Vakpaspoort (app). De vakspecialist kiest eerst welk certificaat dat hij of zij met jou wil delen en kiest dan voor 'Kwalificatie éénmalig delen via QR-code'.

Zodra de vakspecialist de QR-code heeft gescand verschijnen zijn of haar gegevens en het certificaat dat op zijn of haar naam staat, op jouw scherm. Zo kan jij zien of jouw vakspecialist gekwalificeerd is om de klus te mogen doen.

Is het verplicht om mijn vakspecialist te controleren of dat hij/zij vakbekwaam is?

Bewijs van Vakbekwaamheid

In ons register staan alleen vakspecialisten die werken in de installatietechniek en die hun 'Bewijs van Vakbekwaamheid' hebben behaald. Hiervoor heeft de vakspecialist een (geaccrediteerd) examen succesvol afgelegd. Een 'Bewijs van Vakbekwaamheid' toont dus aan dat de vakspecialist voldoende kennis en vaardigheden heeft in een specifiek vakgebied.

Als consument of bedrijf kun je een vakspecialist altijd om zijn 'Bewijs van Vakbekwaamheid' vragen. Wel zo vertrouwd vooraf aan de klus!

Hoe kan ik controleren of mijn vakspecialist ook echt de persoon in kwestie is?

Naast het ophalen de gegevens via de QR-code, kun je eventueel ook nog zijn of haar ID vragen om de gegevens te controleren.

Vragen?

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek