Check je vakspecialist

Je kunt als opdrachtgever (als particulier, maar ook als bedrijf) eenvoudig checken in het Centraal Register Techniek of je vakspecialist over de juiste kwalificaties (certificaten, diploma's en erkenningen) beschikt. Want elke klus vraagt om vakmanschap!

Je vakspecialist heeft voor bepaalde werkzaamheden (wettelijk) een Bewijs van Vakmanschap nodig om het werk uit te mogen voeren. Check je vakspecialist simpel en snel aan de deur.

Bewijs van Vakbekwaamheid

In ons register staan alleen vakspecialisten die werken in de installatietechniek en die hun 'Bewijs van Vakbekwaamheid' hebben behaald. Hiervoor heeft de vakspecialist een (geaccrediteerd) examen succesvol afgelegd. Een 'Bewijs van Vakbekwaamheid' toont dus aan dat de vakspecialist voldoende kennis en vaardigheden heeft in een specifiek vakgebied.

Als consument of bedrijf kun je een vakspecialist altijd om zijn 'Bewijs van Vakbekwaamheid' vragen. Wel zo vertrouwd vooraf aan de klus!

Is het wettelijk verplicht om mijn vakspecialist te controleren of dat hij/zij vakbekwaam is?

De nieuwe Gasketelwet is in werking sinds 1 april 2023.

Hoe kan ik controleren of mijn vakspecialist ook echt de persoon in kwestie is?

Het Vakpaspoort van je vakspecialist is persoonsgebonden. Naast zijn vakbekwaamheid zie je ook in je scherm staan wie je vakspecialist is en namens welk vakbedrijf hij/zij komt. Wel zo vertrouwd vooraf aan de klus!

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek