App 'Vakpaspoort Techniek'

Met de app 'Vakpaspoort Techniek' kun je als vakspecialist jouw certificaten laten zien. Zo kun je op een snelle en eenvoudige manier je vakmanschap aantonen aan vakbedrijven en opdrachtgevers.

Bij het installeren van de app moet je je eenmalig identificeren. Na het inlogproces kun je jouw certificaten direct zien in je persoonlijke vakpaspoort. Ook kun je je eigen diploma’s toevoegen, via het register van DUO.

Naast het overzichtelijk bij elkaar hebben staan van al jouw certificaten en diploma’s, kun je deze delen met het vakbedrijf met wie je een werkrelatie hebt gelegd in de app. Dit kan ook met een opdrachtgever via een QR-code of via een link (op afstand). Je hebt zelf de regie welke certificaten je deelt en met wie.

Button voor de playstoreButton voor de app store

Nog niet alle kwalificaties en certificaten zijn in het Centraal Register Techniek opgenomen.

Dit komt omdat nog niet alle opleiders, exameninstituten en schemabeheerders hun data bij ons hebben aangeleverd. Instellingen waarvan wij de data al aangeleverd hebben gekregen zijn:

  • Vakmanschap Techniek
  • InstallQ
  • KIWA
  • ISSO
  • BDA Dak- en gevelopleidingen
  • STE Examenbureau
  • Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche

Met andere partijen zijn we in gesprek. Staat jouw certificaat er nog niet bij? Vraag dan aan je opleider of exameninstituut of ze deze data bij ons aanleveren.

Het 'Vakpaspoort Techniek' is nog in ontwikkeling. Er worden steeds meer functionaliteiten toegevoegd. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een berichtencentrum. Hiermee wordt je op de hoogte gehouden van de status van jouw certificaten en bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van opleidingen in jouw vakgebied.

Hulp nodig bij het installeren van de app?

Volg dan het stappenplan, dan leiden we je stap voor stap door het proces en geven je meer inzicht in wat jij eraan hebt. Liever het uitgebreide stappenplan bekijken? Download dan ons document via onderstaande knop.

Identificeren

Om de app 'Vakpaspoort Techniek' te installeren, moet je je éénmalig identificeren. Dit is nodig om met zekerheid te kunnen vaststellen dat jij het echt bent en de certificaten automatisch aan jou gekoppeld kunnen worden. Identificeren kan snel via iDIN. Maar je kunt je ook persoonlijk identificeren. Hiervoor neem je contact op met onze helpdesk om een afspraak te maken. Het identificatieproces duurt dan wel enkele dagen in plaats van minuten. Na identificatie kun je bij gebruik van de app gewoon inloggen met een door jou zelf gekozen pincode.

Bekijk hier de video voor meer informatie over iDIN.

Vragen?

Loop je ergens tegenaan of heb je nog aanvullende vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Hier vind je ook korte instructiefilmpjes hoe je de app kunt installeren en hoe je werkrelaties kan leggen met vakbedrijven.

Staat je vraag er niet bij, dan kun je je vraag ook stellen aan onze helpdesk. Of klik op onderstaande link(s):

Deel deze pagina

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek