Wat betekent opnieuw uitstel Gasketelwet?

Nieuwsbericht
14-06-2022

Wat betekent opnieuw uitstel Gasketelwet?

Het ziet er volgens Techniek Nederland naar uit dat de deadline van 1 januari 2023 voor de volledige invoering van de Gasketelwet, voor de zoveelste keer niet wordt gehaald. Dit was voor hen voldoende aanleiding om bij het ministerie aan de bel te trekken.

Beschermen vakmanschap

Het Centraal Register Techniek benadrukt het belang van de Gasketelwet. Het verplicht bedrijven gecertificeerd te zijn om cv-ketels, gashaarden en geisers te mogen plaatsen, onderhouden of repareren. Het blijven uitstellen ervan zorgt dan ook voor onzekerheid bij installatiebedrijven. Wij maken ons dan ook sterk voor het beschermen van vakmanschap en het gemakkelijk aantonen hiervan. Hiervoor hebben we het onder andere het Vakpaspoort al ontwikkeld.

Overgangsperiode zonder verplichting

Zolang de Gasketelwet niet in werking is, is er geen noodzaak om vakbedrijven en vakmensen te controleren. Daardoor ontbreekt voor de opdrachtgever het belang van het in huis halen van een vakmens. Vakbedrijven stellen het behalen van de juiste bedrijfskwalificaties verder uit. En vakmensen krijgen geen prikkel zich goed op te laten leiden en zich te blijven ontwikkelen. Dat komt wat ons betreft de veiligheid en kwaliteit niet ten goede.

Wij steunen daarom de oproep van Techniek Nederland aan woonminister De Jonge, om daadkracht te tonen en ervoor te zorgen dat op 1 januari 2023 de volledige invoering van de Gasketelwet een feit is, inclusief handhaving en publieksvoorlichting.

Heb je vragen over het Vakpaspoort?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026 203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek