Wat betekent de overname van QBISnl door het Centraal Register Techniek?

Nieuwsbericht
14-09-2021

Wat betekent de overname van QBISnl door het Centraal Register Techniek?

Per 1 juli jl. heeft het Centraal Register Techniek de diensten van QBISnl overgenomen en verwijst de oude website van QBIS.nl nu rechtstreeks naar onze website. Momenteel werken we aan het omzetten en het uitbreiden van het centraal register. Het uiteindelijke resultaat is een portaal waar informatie over erkenningen, certificaten, accreditaties en kennis en kunde van vakbedrijven en vakmensen in de installatiebranche en gerelateerde vakgebieden gevonden kan worden.

We hebben geprobeerd de diensten van QBISnl meteen te verbeteren om meer waarde toe te voegen. Daarom hebben we niet alle databestanden één op één overgenomen. Er moeten nog stappen gezet worden om dat, wat nu eventueel nog wordt gemist, alsnog op te pakken.

Wat kun je vinden op de website van het Centraal Register Techniek?

Zoekfunctie ‘Vind je vakbedrijf’

Hier kun je als organisatie of als particulier zoeken naar gecertificeerde vakbedrijven via ‘Vind je vakbedrijf’. Deze dienst komt overeen met de oude functionaliteit van QBISnl. Je geeft eerst aan of je als particulier zoekt of als bedrijf. Daarna zie je een overzicht, waarbij je kunt kiezen op welk vakgebied je wilt zoeken. Je krijgt dan automatisch de lijst van alle vakbedrijven te zien die op dit gebied gekwalificeerd zijn. Je kunt je zoekgebied verkleinen door je postcode of plaats in te voeren en nog nauwkeuriger te filteren binnen het vakgebied. Je kunt ook zoeken via de kaart.

Inloggen voor vakbedrijven

Vakbedrijven kunnen zelf inloggen in het Centraal Register Techniek en daar de eigen bedrijfspagina beheren. Als je bedrijf kwalificaties heeft die al zijn opgenomen of binnenkort opgenomen worden, hoef je je niet eerst aan te melden bij ons register, maar kun je direct inloggen via eHerkenning. Op deze bedrijfspagina kun je onder andere afwijkende contactgegevens invoeren, extra informatie toevoegen over bijvoorbeeld welke dienst je wel of niet levert en opnemen door welke doelgroep je gevonden wilt worden. Ook kun je hier werkrelaties accepteren van vakmensen die een uitnodiging hebben gestuurd vanuit hun Vakpaspoort.

Overzicht geaccrediteerde organisaties

Een overzicht van door InstallQ geaccrediteerde opleiders en exameninstituten kun je vinden in de navigatie onderaan in de footer op onze homepage of onder Producten. Bij deze geaccrediteerde organisaties kun je als vakspecialist terecht als je een opleiding wilt doen, een examen wilt afleggen of als je je wilt laten bijscholen.

Het vinden van gekwalificeerde personen

Het Centraal Register Techniek bevat veel gekwalificeerde personen. In verband met de privacywetgeving kunnen wij je echter alleen gekwalificeerde bedrijven tonen, die deze vakmensen in dienst hebben. De vakmens heeft zelf de regie over het al dan niet delen van zijn/haar gegevens. Wil je als zelfstandige EP-adviseur in het centraal register gevonden worden? Lees hoe dit werkt in de veelgestelde vraag.

Waar werken we nog aan?

Zoekfunctie voor professionals

Het is nog niet mogelijk een persoon of bedrijf te zoeken op kwalificatie of examennummer, zoals voorheen bij QBISnl. We hebben deze functionaliteit voorlopig alleen beschikbaar gesteld voor onze helpdesk.

We moeten rekening houden met de AVG wetgeving én ons uitgangsprincipe dat de vakmens de regie houdt over zijn/haar eigen gegevens. Daarom gaan we met de projectgroep nog bekijken hoe we deze zoekfunctionaliteit op een veilige manier beschikbaar kunnen maken voor doelgroepen voor wie dit relevant is (bijvoorbeeld controleurs die de kwalificaties van bedrijven checken of koepelorganisaties die willen controleren of een vakspecialist gekwalificeerd is). Via deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Niet alle data geautomatiseerd overgenomen

We konden niet alle data geautomatiseerd overnemen. Het kan zijn dat je daardoor niet al je kwalificaties terug kunt vinden. Neem in dat geval contact op met onze helpdesk.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op via: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of telefoonnummer: 026 – 203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek