Vind je reparateur in het Nationaal Reparateursregister

Nieuwsbericht
21-04-2023

Het laten repareren van elektronica zoals tv’s en witgoed kan vanaf vandaag gemakkelijker en overzichtelijker. Techniek Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben het initiatief genomen om een register van erkende reparatiebedrijven te ontwikkelen, in samenwerking met Centraal Register Techniek. ‘We hebben een mooi instrument in handen. Om de huidige wegwerpcultuur terug te dringen kan iedereen zijn eigen rol pakken’, zegt Marcel van Lieshout, directeur van Centraal Register Techniek. 

Elektronica niet wegwerpen, maar repareren 

Het Nationaal Reparateursregister is in het leven geroepen om een stap te zetten op weg naar een circulaire economie. Aan dit doel werken we graag mee, zegt Marcel van Lieshout. ‘Door reparatiebedrijven en hun bijbehorende kwalificaties inzichtelijk te maken willen we, weliswaar indirect, de keuze voor reparatie van elektronica laagdrempelig maken.

We hebben een mooi instrument in handen om kwaliteit aan te tonen. Wat ons betreft van fabrikant tot Repair Café, want over de gehele linie is het bewust worden dat we met elkaar moeten verminderen, hergebruiken en repareren hard nodig. Iedereen kan hierin zijn eigen rol pakken. Van Lieshout sluit af: ‘Nu de eerste versie van het Nationaal Reparateursregister staat, komen we maar al te graag in contact met iedereen die interesse heeft om mee te denken over de doorontwikkeling van dit register.’   

Meer weten?  

Lees ook het artikel Reparatie elektronica wordt overzichtelijk met Nationaal Reparateursregister van Techniek Nederland of vind het antwoord op je vraag tussen de veelgestelde vragen

Ga direct naar het Nationaal Reparateursregister.

Heb je vragen of opmerkingen?

Vragen over het Nationaal Reparateursregister kun je mailen aan: nrr@centraalregistertechniek.nl. Voor andere vragen neem contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026 203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedInTwitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek