CO-vrij bewijs beschikbaar in je Vakpaspoort

Nieuwsbericht
09-06-2022

CO-vrij bewijs beschikbaar in je Vakpaspoort

Vanaf nu kun je, als je hiervoor de juiste certificaten in huis hebt, je CO-vrij pas terugvinden in je Vakpaspoort. Met de CO-vrij pas kun je op deze manier gemakkelijk en snel aantonen dat je gecertificeerd bent om installatie en onderhoud voor cv-ketels te mogen uitvoeren.

Hoe krijg ik het CO-vrij pasje in mijn Vakpaspoort?

Zie je het CO-vrij pasje niet in je app? Maar heb je volgens jou wel de juist certificaten én een werkrelatie met een vakbedrijf die de juiste bedrijfskwalificaties heeft? Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026  203 06 25.

Wettelijke certificering van cv-installateurs

Monteurs die werkzaamheden aan cv-ketels verrichten moeten hun vakbekwaamheid toetsen. Er is een online zelftoets waarmee monteurs -op vrijwillige basis- een eerste indicatie kunnen krijgen van hun vakbekwaamheid. Alle monteurs moeten zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen. Monteurs die niet voldoende vakbekwaam zijn, moeten zich laten bijscholen. Voor werkgevers die afdragen aan het scholingsfonds is subsidie van opleidingsfonds Wij Techniek beschikbaar. Bedrijven die beschikken over vakbekwame monteurs, die de examens behaald hebben, kunnen een certificering aanvragen. Zij moeten onder meer hun bedrijfsproces goed regelen.

Veelgestelde vragen

Bekijk op de website van Techniek Nederland de antwoorden op de veelgestelde vragen over onder meer certificering, vakbekwaamheid en bijscholing, handhaving, communicatie en ondersteuning.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek