Vakmanschapsbewijs Veilig werken met Koudemiddelen binnenkort in Centraal Register

Nieuwsbericht
14-06-2023

Samenwerkingsovereenkomst NKK en CRT ondertekend

Binnenkort kun je het VVAKK, VAKmanschapsbewijs Veilig werken met Koudemiddelen, terugvinden in het Centraal Register. Maandag 12 juni is hiervoor de samenwerkingsovereenkomst tussen het Netwerk Koude- en Klimaattechniek (NKK) en het Centraal Register Techniek ondertekend.

“Het werken met natuurlijke koudemiddelen brengt milieu-, veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee en vraagt om een gedegen vakkennis van de mensen die installaties met natuurlijke koudemiddelen installeren, repareren en onderhouden.”
Mart Peeman, directeur NKK
Netwerk Koude- en Klimaattechniek (NKK)

Het NKK zorgt voor de veiligheid en de kwaliteit voor het werken met natuurlijke of alternatieve koudemiddelen waaronder NH3, CO2 en brandbare koudemiddelen, respectievelijk ACB als toevoeging na VVAKK. Bijvoorbeeld voor het installeren en onderhouden van koelinstallaties, airco’s en warmtepompen. Er zijn zes examens voor ACB vakbekwaamheidsbewijzen ontwikkeld. Na het slagen voor het examen krijgt de deelnemer het bewijs van vakmanschap. Deze is zeven jaar geldig.

Vakmanschap laten zien

Het Centraal Register Techniek is opgericht om vakmanschap van zowel bedrijven als personen te registreren en inzichtelijk te maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld als vakmens met onze app Vakpaspoort Techniek heel eenvoudig en snel laten zien dat je de juiste papieren hebt. En je kunt dit gemakkelijk delen met je werkgever.

Vakmensen die het Vakmanschapsbewijs Veilig Werken met Koudemiddelen hebben behaald zien deze binnenkort terug in hun Vakpaspoort. De eerder behaalde ACK certificaten, de voorloper van het VVAKK ACB vakbekwaamheidsbewijs, staan al in het register. Dit gaat automatisch, hier hoef je zelf niets voor te doen. Heb je de app Vakpaspoort Techniek nog niet geïnstalleerd? Dan kun je deze downloaden vanuit de Google Playstore of de App Store.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026  203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek