Uitstel Gasketelwet verandert niets voor het Centraal Register Techniek

Nieuwsbericht
15-11-2021

Uitstel Gasketelwet verandert niets voor het Centraal Register Techniek

De inwerkingtreding van de verplichtingen uit de Gasketelwet wordt opnieuw uitgesteld: naar 1 januari 2023. Wat betekent dit voor het Centraal Register Techniek? En voor de ontwikkeling van het Vakpaspoort Techniek? Wat ons betreft helemaal niets. Met de app Vakpaspoort Techniek en de webapplicatie voor vakbedrijven, bieden wij nu al de mogelijkheid om op een gemakkelijker manier aan te tonen dat je de juiste certificaten hebt. Kortom: Het Centraal Register Techniek is klaar voor de Gasketelwet.

Wat heb je als vakbedrijf en werkgever aan de webapplicatie?

Vakbedrijven kunnen nu al inloggen in het Centraal Register Techniek met eHerkenning. Hierdoor zien ze hun bedrijfsgegevens, werkrelaties, lidmaatschappen en kwalificaties bij elkaar in één overzicht. Het vakbedrijf kan op de eigen bedrijfspagina verschillende zaken zelf regelen. Naast het controleren van de gegevens (komen deze nog overeen met de gegevens, zoals die bij ons zijn aangeleverd), kun je afwijkende contactgegevens invoeren. Je kunt ook aangeven of je berichten van ons wilt ontvangen en aangeven op welke manier je gevonden wilt worden via de zoekfunctie ‘Vind je vakbedrijf’ (bijvoorbeeld door particulieren en/of zakelijk, regionaal en/of landelijk). Met het leggen van een werkrelatie (met werknemers of zzp-ers) krijg je nog meer overzicht én inzicht in de certificaten en diploma's van de vakmensen, die voor jou werken en die met jou gedeeld zijn.

Wat heb je als vakmens aan het vakpaspoort?

Met de app 'Vakpaspoort Techniek' kun je als vakspecialist al jouw certificaten laten zien, bijvoorbeeld je Bewijs van Vakmanschap CO. Zo kun je op een snelle en eenvoudige manier je vakmanschap aantonen aan vakbedrijven en opdrachtgevers. Bij het installeren van de app moet je je eenmalig identificeren via iDIN, de veiligste manier om jouw identiteit aan te tonen. Je certificaten komen automatisch in je Vakpaspoort te staan. Naast het overzichtelijk bij elkaar hebben staan van al jouw certificaten en diploma’s, kun je deze ook delen met het vakbedrijf met wie je een werkrelatie hebt gelegd in de app. Dit kan ook met een opdrachtgever via een QR-code. Je hebt zelf de regie welke certificaten je deelt en met wie. Sinds kort kun je ook je eigen diploma’s toevoegen aan de app.

Heb je vragen of opmerkingen?

Loop je tegen problemen aan of heb je vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026 203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek