Startdatum inwerkingtreding Gasketelwet blijft 1 januari 2023

Nieuwsbericht
22-09-2022

Startdatum inwerkingtreding Gasketelwet blijft 1 januari 2023

Minister Hugo de Jonge heeft antwoord gegeven op vragen die Techniek Nederland per brief heeft gesteld over de inwerkingtreding van de Wet Certificering Gasverbrandingsinstallaties. Het belangrijkste is dat de startdatum van 1 januari 2023 onveranderd blijft.

Hoe toon je aan dat je gecertificeerd bent?

Publiekscampagne

Nu door de minister is aangegeven dat de wetgeving op 1 januari 2023 echt ingaat, kan ook eindelijk de publieksvoorlichting starten. Techniek Nederland heeft aan haar leden de afgelopen jaren al voorlichting gegeven over de gasketelwet. Nu is de overheid aan zet om ook de eigenaren van gasverbrandingsinstallaties voor te lichten over de gevaren van koolmonoxide en niet goed geïnstalleerde cv-ketels.

Iedereen is verplicht om voor installatie, reparatie en onderhoud vanaf 1 januari 2023 een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. De publiekscampagne moet daarom duidelijk maken dat niet alleen niet-gecertificeerde installateurs die werken aan een cv-ketel een boete kunnen krijgen. Ook consumenten die een niet-gecertificeerd bedrijf inschakelen zijn strafbaar.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026  203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek