Samenwerkingsovereenkomst STEK en Centraal Register Techniek getekend

Nieuwsbericht
21-12-2022

Samenwerkingsovereenkomst STEK en Centraal Register Techniek getekend

STichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) heeft zich aangesloten bij het Centraal Register Techniek. Door deze samenwerking staan straks ook de STEK bedrijfskwalificaties en STEK - persoonscertificaten, waaronder f-gassen in het register.

Vakmanschap inzichtelijk maken

Het Centraal Register Techniek is opgericht om vakmanschap van zowel bedrijven als personen inzichtelijk te maken. Dit om te voldoen aan de behoefte van de installatiesector te zorgen voor meer transparantie en vertrouwen in certificering.

Daarom heeft het Centraal Register Techniek een register en ontsluitingsmogelijkheden ontwikkeld, zoals het Vakpaspoort Techniek, de webapplicatie voor vakbedrijven, Vind je vakbedrijf, Check je vakspecialist en Zoeken op kwalificaties. Hierin kunnen kwalificaties, certificaten en opleidingen van vakbedrijven en vakspecialisten worden verzameld én gedeeld. De data hiervoor worden aangeleverd door certificerende instellingen die zich bij het Register hebben aangesloten. Zo zorgen we dat deze data altijd actueel, betrouwbaar en veilig zijn. De afspraken en de wijze van samenwerking worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst met STEK is afgelopen woensdag 14 december door beide partijen ondertekend.

Wim den Boer (directeur STEK) en Marcel van Lieshout (directeur Centraal Register Techniek)

Vind je vakbedrijf

Rijkswaterstaat verwijst op hun website al naar het register ‘Vind je vakbedrijf’ voor het vinden van personen en bedrijven die beschikken over een F-gassendiploma. Meer informatie vind je op de website van Informatiepunt Leefomgeving.

De zoekmachine is te raadplegen door zowel bedrijven als particulieren. Opdrachtgevers en handhavende instanties kunnen zo in dit register op een snelle en gemakkelijke manier zien of een bedrijf en personen die werkzaamheden uitvoeren aan koelinstallaties over de juiste certificering beschikken.

Vakmensen die dit certificaat hebben behaald zien deze terug in hun Vakpaspoort. Dit gaat automatisch, hier hoef je zelf niets voor te doen. Heb je de app Vakpaspoort Techniek nog niet geïnstalleerd? Dan kun je deze downloaden vanuit de Google Playstore of de App Store.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026  203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek