Ondernemend & Ondernemen

Blog
19-11-2021

Ik ken heel veel mensen die ondernemend zijn. Zijn het dan ook ondernemers? En voor mij belangrijker, zijn wij voldoende ondernemer om van het Centraal Register Techniek een succes te maken? 

Misschien is dit wel een diepe zorg van elk ICT-team. Hard en ondernemend bezig zijn om een prachtig product te maken. Maar gaat het lukken om aan te slaan bij gebruikers? Ik hoor mezelf al denken: 'we doen ons best, we luisteren naar gebruikers en doen daar ook echt wat mee'. We investeren in een goede gebruikerservaring en pellen onze UI steeds af naar eenvoudiger en intuïtiever. Ik heb overigens geen twijfel of dit goed genoeg is. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet zo is. En dat zit dan ergens in het verschil tussen ondernemend zijn en ondernemer zijn.

Een mooi product maken en er veel over communiceren is niet genoeg, is niet ondernemend. Voor mij is ondernemend zijn 'de boer op' gaan. Aan elke klant een passende oplossing weten te verkopen en vooral ervoor zorgen dat de klanten blij zijn en blijven met die oplossing. En dat vraagt wat van ons.

We moeten dan ook van ICT-ontwikkelaars transformeren naar ondernemers.

Ik zou dankbaar zijn met iedereen die mij, en ons als team, nog meer kan leren over hoe wij van 'ondernemend zijn' kunnen groeien naar 'ondernemer zijn'. Dus wie wil? 

Met vriendelijke groet,

Marcel van Lieshout

Directeur

Centraal Register Techniek

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek