Nieuwe zoekfunctie ‘Zoeken op kwalificaties’

Nieuwsbericht
11-10-2021

Nieuwe zoekfunctie ‘Zoeken op kwalificaties’

Vanaf nu biedt het Centraal Register Techniek de nieuwe zoekfunctie ‘Zoeken op kwalificaties’ aan. Deze dienst hebben wij overgenomen van QBISnl en maakt het mogelijk om naar gekwalificeerde vakbedrijven en vakmensen te zoeken op basis van kwalificatietype.

De zoekfunctie is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld controleurs die de kwalificaties van bedrijven checken of koepelorganisaties die willen controleren of een vakspecialist gekwalificeerd is. Bij het zoeken naar een vakmens kun je alleen zoeken op kwalificatietype in combinatie met de volledige naam. Het invullen van beide velden is verplicht. Het is niet mogelijk alleen op naam te zoeken. Ook het invoeren van een deel van de naam of een beginletter, levert geen zoekresultaten op.

Zoekfunctie AVG proof

Voordat we de zoekfunctie in gebruik namen hebben we gecheckt of het openbaar tonen van de namen van vakbedrijven, maar ook van vakmensen, geen problemen zou opleveren met betrekking tot de AVG wetgeving. Door juristen is bevestigd dat er voldoende juridische grondslag is om deze dienst te blijven aanbieden, nu vanuit het Centraal Register Techniek. Bij alle kwalificaties die vanaf 2018 zijn afgegeven, wordt automatisch toestemming gegeven om opgenomen te worden in het register.

Wil je toch niet gevonden worden in het register?
Wij bieden zowel vakbedrijven als vakmensen de mogelijkheid om alsnog aan te geven niet in ons register gevonden te willen worden. Vakbedrijven kunnen dit zelf regelen op hun bedrijfspagina en vakmensen kunnen dit doorgeven aan onze helpdesk.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of telefoonnummer: 026  203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedInTwitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek