Ingang Wet Certificering Gasverbrandingsinstallaties uitgesteld naar 1 april 2023

Nieuwsbericht
31-10-2022

Ingang Wet Certificering Gasverbrandingsinstallaties uitgesteld naar 1 april 2023

De Wet Certificering Gasverbrandingsinstallaties wordt niet op 1 januari 2023 volledig ingevoerd, maar pas op 1 april. Dat schrijft minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in een brief aan de Tweede Kamer.

Veel organisaties en partijen in de sector zijn hier niet blij mee, waaronder Techniek Nederland. Voorzitter Doekle Terpstra zegt hierover: ‘De Gasketelwet vraagt een enorme inspanning van onze leden. Zij hebben alles op alles gezet om er op tijd klaar voor te zijn. Dat de invoering nu wéér wordt uitgesteld, is niet meer uit te leggen’.

CO-certificering voor kleinbedrijf en ZZP’ers

Voor kleinere bedrijven en zzp’ers kan CO-certificering een behoorlijke opgave zijn. Voor deze groep ondernemers kan het CO-Keur uitkomst bieden. Bij deze vorm van CO-certificering neemt een externe partij het volledige certificeringstraject over. De overheid heeft hier inmiddels positief op gereageerd. Techniek Nederland verwacht dat veel kleine bedrijven en zzp’ers met CO-Keur relatief eenvoudig en op korte termijn aan de certificering kunnen voldoen.

Registratie in het Centraal Register Techniek

Ben jij als bedrijf al volledig gecertificeerd? Dan kun je je certificaten en kwalificaties nu al terugvinden in het Centraal Register Techniek. Via onze webapplicatie kun je inloggen in ons register en je eigen bedrijfsgegevens inzien en beheren. Ook ben je vindbaar via onze zoekfunctionaliteit ‘Vind je vakbedrijf’. Voor de vakmens is de CO-vrij pas nu al terug te vinden in het Vakpaspoort, als deze hiervoor de juiste certificaten in huis heeft. Wij onderzoeken of het mogelijk is om via onze zoekfuncties, bij het zoeken naar een gekwalificeerd vakbedrijf, als opdrachtgever te kunnen filteren op het CO-vrij keurmerk.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via de mail: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of bel: 026  203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn, Twitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek