Geslaagd voor de toets

Nieuwsbericht
16-12-2021

Geslaagd voor de toets

Het Centraal Register Techniek (CRT) neemt digitale bedreigingen serieus. Digitale veiligheid is vast onderdeel van onze professionele dienstverlening. Dat was voor ons reden om het proces van informatiebeveiliging, dat de kern raakt van ons werk, stevig te laten toetsen door een onafhankelijke partij. En de uitslag is: we zijn geslaagd met een ruime voldoende.

Het Centraal Register Techniek biedt aangesloten vakbedrijven en vakspecialisten de gelegenheid om – vertrouwelijk en beveiligd - hun vakbekwaamheid te laten registreren via onder andere de exameninstituten en opleiders. Opdrachtgevers kunnen, na akkoord, vervolgens de kwalificaties en de certificaten inzien.

Het overzicht van kwalificaties en certificaten draagt eraan bij dat vakbedrijven en vakspecialisten zich blijven ontwikkelen.

Beveiliging als kernthema

"Het managementsysteem van Centraal Register Techniek moet blijvend ervoor zorgen dat we de beveiliging van de gegevens van onze samenwerkingspartners kunnen garanderen".
Remco van der Linden, vice-voorzitter bestuur Centraal Register Techniek

Orange Cyberdefense

In opdracht van het Centraal Register Techniek heeft Orange Cyberdefense in het voorjaar van 2021 een grondige analyse van de informatiebeveiliging uitgevoerd op basis van de standaardisatienorm ISO 27001. ISO 27001 is wereldwijd de bekende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Centraal in het onderzoek stond de zogeheten ‘maturiteit’ (de volwaardigheid) van de informatiebeveiliging en hoe het Centraal Register Techniek de beveiliging en de toegang tot gegevens heeft georganiseerd.

Orange Cyberdefense heeft een “desktop research” bij het Centraal Register Techniek uitgevoerd. Het onderzoek vond plaats aan de hand van de strenge normering voor informatiebeveiliging met bijbehorende processen, zoals de internationale ISO 27001 voorschrijft. Deze internationale norm passen organisaties toe om bedrijfsrisico’s met (uitwisseling van) gegevens te voorkomen en beveiliging ervan te waarborgen.

De ISO-norm stelt hoge eisen op alle onderdelen van een ‘Information Security Management System’ (ISMS), het type informatiesysteem dat ook het Centraal Register Techniek gebruikt. Vertrouwelijkheid van de uitwisseling van (persoons)gegevens in combinatie met beveiligde beschikbaarheid vormen samen de basis voor het ISMS.

Al met al heeft het Centraal Register Techniek in de eigen organisatie de basis gelegd voor een optimale informatiebeveiliging. Deze beveiliging kan zich gaan meten aan de strenge normen van ISO27001, waarmee het Centraal Register Techniek uiteindelijk een gecertificeerd informatiebeveiligingssysteem van hoog niveau biedt aan alle gebruikers.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek