Eerste release app Vakpaspoort techniek in juli verwacht

Nieuwsbericht
29-03-2021

Op dit moment werken we hard aan een eerste toepassing van het register: het Vakpaspoort techniek. Deze app bundelt certificaten en gegevens van vakmensen op één plek. Met de app kunnen vakmensen laten zien dat hun kennis up-to-date is en zo hun vakmanschap bewijzen. Klanten en opdrachtgevers kunnen met de app erkende vakmensen identificeren. Dit levert tijdwinst en een hogere betrouwbaarheid van vakmensen op. De eerste release van deze app komt naar verwachting in juli beschikbaar.

Samenstellen van focusgroepen

We willen zodra dit kan de app in eerste instantie beperkt laten gebruiken om te kijken hoe de gebruiker hierop reageert. Hoe wordt de app ervaren? Waar liggen mogelijke verbeterpunten? Dit zijn vragen waarop we antwoord willen krijgen. Dit willen we doen met behulp van focusgroepen. Een belangrijke stap naar de oplevering van de app is namelijk het betrekken van organisaties die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het eindresultaat. Het doel van de focusgroepen is discussiëren over de app, hier kritisch naar te kijken en de mogelijkheid bieden om met ons mee te denken. 

We stellen focusgroepen samen in drie categorieën:

  • vakbedrijven;
  • vakspecialisten;
  • Opdrachtgevers.

Diversiteit

Diversiteit binnen de focusgroepen vinden wij heel belangrijk. Het maakt bijvoorbeeld niet uit:

  • wat je houding is ten opzichte van het register (positief, neutraal of negatief);
  • of je een grote of kleinere organisatie bent (of bij een grote of kleine organisatie werkt of zelfstandige bent);
  • uit welke regio je komt;
  • wat je opleidingsniveau is; 
  • wat je leeftijd is; 
  • welke functie je hebt;
  • binnen welke bedrijfstak je valt. 

Deelnemers krijgen de unieke mogelijkheid om als een van de eersten de app te bekijken, te gebruiken én op deze manier bij te dragen aan de bouw van een register mét toegevoegde waarde voor alle partijen in de installatiebranche. Ook krijgen deelnemers de kans samen te werken aan de gezamenlijke doelen van de sector: het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en digitalisering van de branche om hiermee kwaliteit en trots van vakmanschap te verhogen.

Na de zomer starten we, met hulp van onze partners, met het samenstellen van de focusgroepen.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons dan op onze social media. Je kunt je ook abonneren op onze nieuwsbrief. Je hoort van ons.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek