De voorste linie weet het beter

Blog
13-09-2023

De voorste linie weet het beter

Bij het Centraal Register Techniek willen wij veel eigenzinnig vakmanschap in de voorste linie. Wie dat zijn? Dat zijn wat mij betreft de mensen die het echte werk doen, zij die het verschil maken. En die moeten we maar eens meer gaan betrekken bij het bedenken van oplossingen. Dit maakt zaken misschien niet altijd makkelijker, maar het resultaat wel beter. Zeker voor onze klanten en gebruikers.


In gesprek met Maurice de Kort, zelfstandig huismeester van het Intechnium gebouw in Woerden, heb ik getoetst hoe dit in de praktijk werkt.
Maurice: “Huismeester zijn is gaaf omdat je echt een dienstverlener bent en super veelzijdig moet zijn. Ik kan al mijn talenten kwijt in mijn werk. En je moet veel kunnen als huismeester. Ik zie mezelf als de vraagbaak van het gebouw en één die ook echt voor een oplossing gaat. 
Ik geloof er ook in dat ik, als de voorste linie, samen met mijn opdrachtgevers tot betere oplossingen kan komen. Theorie en praktijk zijn soms flink anders. Juist door mensen van de theorie en praktijk samen te brengen lukken die oplossingen.”

Maar is dat dan niet omslachtiger? Gewoon besluiten van boven is toch veel makkelijker? 😉
“In eerste instantie misschien wel, maar als je later dingen weer moet gaan aanpassen, kosten het uiteindelijk meer geld en tijd. En dan zeg ik nog niets over de onnodige frustratie.

Juist door mensen van theorie en praktijk samen te brengen kom je tot betere oplossingen.
Maurice de Kort

Heb je nog een tip voor het Centraal Register Techniek?
Geef het goede voorbeeld als organisatie en zorg dat je iedereen betrekt. Met samenwerking kom je verder. Wat ik zie is dat jullie een leuk jong team zijn. Zij zijn volgens mij jullie voorste linie die het werkt doet om tot de beste oplossingen te komen. Wees daar zuinig op en verlies dat niet uit het oog.

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek