Centraal Register Techniek neemt eerste QBISnl dienst over

Nieuwsbericht
30-03-2021

CRT neemt eerste QBISnl dienst over

Op onze website kan je nu zoeken naar een erkende energieadviseur die een energielabel kan bepalen voor jouw woning of bedrijfspand. Deze dienst hebben wij als eerste overgenomen van QBISnl.

QBISnl was het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform werd in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond. Nu zijn er zelfs meerdere registers op verschillende plekken te vinden. Het CRT is de opvolger van QBISnl, die een centrale vindplaats moet zijn voor al die registers. Het systeem van CRT biedt meer mogelijkheden dan het QBISnl systeem en zal veel aandacht besteden aan begrijpelijke informatie voor vakmensen, vakbedrijven en opdrachtgevers.

In het register kun je straks voor alle bouw- en installatietechnische opdrachten vakbedrijven vinden. Een bedrijf wordt alleen opgenomen in het register als het erkend of gecertificeerd is. Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding van hun vakmensen. Als bedrijven en hun vakmensen geslaagd zijn, komen zij automatisch in het Centraal Register Techniek. Op deze wijze zorgen we ervoor dat het register betrouwbaar en gevalideerd is.

In de loop van 2021 breidt het CRT het register verder uit, als we ook de overige data van QBISnl overnemen. Onder andere op het gebied van elektra, warmte, water, ventilatie en duurzaamheid.

De overname van QBISnl en de communicatie hierover, vindt plaats in afstemming met onze sociale partners, InstallQ en QBISnl zelf.

Heb je hier vragen over?
Neem dan contact op via: helpdesk@centraalregistertechniek.nl of telefoonnummer: 026 – 203 06 25.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedIn en Twitter. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek