Bewijs van Vakmanschap voortaan in Vakpaspoort

Nieuwsbericht
21-06-2021

Bewijs van Vakmanschap voortaan in Vakpaspoort

Per 1 juli 2021 komt jouw certificaat, en daarmee je bewijs van vakbekwaamheid, in jouw persoonlijke Vakpaspoort te staan. Met de Vakpaspoort-app kan jij je opdrachtgevers op locatie laten zien dat jouw kennis en vakmanschap up-to-date zijn.

Die legitimatie is een verplichting vanuit de gasketelwet. Voor installatiebedrijven en opdrachtgevers wordt het daardoor gemakkelijker om te controleren of je vakbekwaam bent. Voor jou een mooie manier om aan te tonen dat je over de juiste vaardigheden en certificaten beschikt!

Als je de theorietoets en het praktijkexamen Vakmanschap CO positief hebt afgerond, komt je ‘Bewijs van vakmanschap’ automatisch in je Vakpaspoort te staan. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Ook als kennis weer is opgefrist en certificaten zijn verlengd, wordt dat in het systeem gezet. Zo krijg je ook automatisch bericht als je certificaat bijna verlopen of niet meer geldig is.

De komende tijd wordt het Vakpaspoort nog verder uitgebreid. Er worden zo veel mogelijk certificaattypes en diploma’s toegevoegd, zodat je straks met één app kan laten zien welke diploma's en certificaten jij hebt en waar je opdrachtgever bij jou voor terecht kan!

Vakmanschap erkennen

Vanaf 1 april 2022 mogen installatiemonteurs, als onderdeel van de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven, uitsluitend werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingsinstallaties wanneer zij  beschikken over het Bewijs van Vakmanschap.

Op de website Vakmanschap CO vind je het speciaal ontwikkelde examenprogramma dat leidt tot dit bewijs, onder accreditatie van InstallQ. Bekijk de stappen die je moeten zetten en klik op de stap om direct actie te ondernemen. Heb je meer informatie nodig? Klik per stap op ‘Meer informatie’ of kijk bij de veelgestelde vragen. Ben je een installatiemonteur of werkgever? Laat je kennis en vaardigheden of die van je medewerkers vaststellen en erkennen!

Vanaf 1 juli 2021 Bewijs van Vakmanschap niet meer digitaal

Let erop dat je per 1 juli 2021 geen digitaal bewijs meer ontvangt voor het behalen van je Bewijs van Vakmanschap. Vanaf dat moment kun je je vakmanschap alleen aantonen via het vakpaspoort.

De app ‘Vakpaspoort Techniek’ is te downloaden vanuit de Google Playstore en de App Store.

Deel deze pagina

Word nu ook persoonlijk lid van onze community

Vanaf december 2020 krijg je als deelnemer van onze community vier keer per jaar: Uitgebreide updates met veel achtergrondinformatie, informatie over deelname aan werkgroepen, thematische aandacht voor uitgelichte onderwerpen, mogelijkheid deel te nemen aan discussies, uitnodigingen voor evenementen en bijeenkomsten en straks ook toegang tot onze online leeromgeving. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek