ACK en ACB certificaten STEK toegevoegd aan register

Nieuwsbericht
30-10-2023

ACK en ACB certificaten STEK toegevoegd aan register

De ACK en ACB certificaten (VVAKK bewijzen) van STEK zijn toegevoegd aan ons register.

Sinds het begin van onze samenwerking met STEK, zijn al meerdere certificaten aan ons register toegevoegd. Vanaf nu ook de ACK en ACB certificaten. Het ACK-vakbekwaamheidscertificaat bevat ‘Veilig werken met koudemiddel NH3’, ‘Veilig werken met koudemiddel CO2‘ en ‘Veilig werken met koolwaterstoffen als koudemiddel’. Inmiddels heeft de ‘K’ (koolwaterstoffen) plaatsgemaakt voor de ‘B’ (brandbaar). Onder ACB vallen ammoniak, CO2, brandbare koudemiddelen, R32 en HFO’s. Meer informatie hierover vind je op de website van STEK en de website van NKK (Netwerk Koude- en Klimaattechniek).

De volgende kwalificaties zijn opgenomen in ons register en kun je als vakmens nu ook terugvinden in de app Vakpaspoort techniek:

  • VVAKK-A1 Ammoniak (NH3) (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-B1 Brandbare Koudemiddelen (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-B2 Brandbare Koudemiddelen (max 25 kg) in installaties
  • VVAKK-B3 Brandbare Koudemiddelen (max 3 kg) in installaties
  • VVAKK-C1 Kooldioxide (CO2) (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-C2 Kooldioxide (CO2) (max 25 kg) in installaties
  • ACK-C Kooldioxide (CO2)
  • ACK-K Koolwaterstoffen
  • ACK-A Ammoniak (NH3)

Het volledig aansluiten van STEK is nog niet afgerond. Certificaten als bijvoorbeeld het EPBD (verbeteren energie efficiëntie van gebouwen), zijn nog niet opgenomen. Twijfel je of een certificaat al in ons register staat? Check dan in de app Vakpaspoort de lijst met kwalificaties die al in ons register staan. Je vindt de lijst als je in het beginscherm van de app klikt op de knop '+ Toevoegen' en vervolgens op 'Ik mis een kwalificatie'. Open de lijst 'Zoek en selecteer een kwalificatie'. Je kunt ook contact opnemen met onze helpdesk.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stel dan een RSS feed in op onze nieuwspagina en volg ons op onze social media: LinkedInTwitter en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor de CRT community via het inschrijfformulier op de homepage.

 

Deel deze pagina

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en ontvang achtergrondinformatie over deelname aan evenementen en bijeenkomsten van het Centraal Register Techniek. Mis niets en meld je aan.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om meer te weten over uw privacyrechten.

Wij gebruiken Sendinblue als ons marketing platform. Bij het indienen van dit formulier, ga je akkoord dat de verstrekte informatie zal worden overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruiksvoorwaarden

Een initiatief van

Logo CNV VakmensenLogo FNV MetaalLogo NVKLLogo Techniek NederlandLogo WijTechniek